loader image
πτυχιούχος μεταφράστρια και διερμηνέας

Γιατί επέλεξα να εργάζομαι ως μεταφράστρια και διερμηνέας;

Γιατί επέλεξα να εργάζομαι ως εξειδικευμένη μεταφράστρια ιατρικών κειμένων και ιατρική διερμηνέας;

Γιατί επέλεξα να εργάζομαι ως μεταφράστρια και διερμηνέας σε θέματα αναπαραγωγικής και περιγεννητικής υγείας;

Γιολάντα Γεωργίου, πτυχιούχος μεταφράστρια και διερμηνέας συνεδρίων με μητρική γλώσσα τα Ελληνικά και γλώσσες εργασίας τα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.

Εργάζομαι ως επαγγελματίας του γλωσσικού τομέα από το 2002 με σημαντική εξειδίκευση στη μετάφραση και διερμηνεία του ιατροφαρμακευτικού κλάδου. Επιπλέον, διαθέτω πολύτιμη γνώση και εμπειρία στη μετάφραση νομικών κειμένων καθώς και στη μετάφραση και διερμηνεία του ευρύτερου τομέα της Δημόσιας Διοίκησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μεταπτυχιακό μου στη Διερμηνεία Συνεδρίων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με τη διαπίστευσή μου στη διερμηνεία συνεδρίων από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης) το 2005.

Η ενασχόληση και εξειδίκευσή μου στην ιατροφαρμακευτική μετάφραση και διερμηνεία, ειδικότερα στον κλάδο της περιγεννητικής και αναπαραγωγικής υγείας, πηγάζει και από την εκπαίδευση και πιστοποίησή μου ως βοηθού μητρότητας τοκετού και λοχείας.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας, οι αξίες που με καθοδηγούν είναι η υψηλή ποιότητα, η συνεχής βελτίωση και η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης και προσωπικής επικοινωνίας με τους πελάτες μου, ιδιώτες, εταιρείες ή οργανισμούς.

Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι που με τιμούν με την επιλογή τους να αισθάνονται ασφάλεια και βεβαιότητα ότι θα λάβουν ολοκληρωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες. Οι γνώσεις μου και οι πιστοποιήσεις μου στη μετάφραση και διερμηνεία, αλλά και η πολυετής εμπειρία στη συμβουλευτική υποστήριξη των πελατών μου εγγυώνται την πλήρη κάλυψη των αναγκών και προσδοκιών τους, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την πολυπλοκότητα του έργου που μου αναθέτουν.

Μια ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων συνεργατών μου είναι πάντα στη διάθεση του πελάτη για να αναλάβει και να φέρει εις πέρας με συνέπεια, αξιοπιστία και διακριτικότητα κάθε έργο σε όλες τις φάσεις υλοποίησής του, από το πρώτο ραντεβού μέχρι την τελική παράδοσή του.

Στόχος της δημιουργίας αυτού του δικτύου είναι, εκτός από την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, και η εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου για τον πελάτη, χάρη στην one-stop-shop προσέγγισή μας.

 

  • 2002: Πτυχίο Μετάφρασης, Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
  • 2005: Μεταπτυχιακό στη Διερμηνεία Συνεδρίων, Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • 2005: Διαπίστευση ως επικουρικής διερμηνέως συνεδρίων (auxiliary conference interpreter, ACI)
  • 2008: Πτυχίο γλωσσομάθειας Ισπανικών επιπέδου C2
  • 2013: Εκπαίδευση ως βοηθού μητρότητας τοκετού και λοχείας, Σύλλογος Βοηθών Μητρότητας Ελλάδος (ΣΥ.ΒΟ.Μ.Ε.)
  • 2018: Πτυχίο γλωσσομάθειας Γερμανικών επιπέδου C2
  • 2022: Επανεκπαίδευση ως βοηθού μητρότητας τοκετού (υπό πιστοποίηση), DONA International
Γιατί επέλεξα να εργάζομαι ως μεταφράστρια και διερμηνέας;
Όταν μεταφράζω ή κάνω διερμηνεία από ή προς μια ξένη γλώσσα, νιώθω ότι έχω μπει στο μυαλό και στην καρδιά του συγγραφέα ή ομιλητή, γίνομαι η φωνή, ο νους, η σκέψη, η καρδιά και τα συναισθήματά του, βλέπω τον κόσμο με τη δική του οπτική.

Και αυτός ο κόσμος είναι τόσο διαφορετικός, ενδιαφέρων, εμπλουτισμένος με το νόημα των λέξεων που έχει χρησιμοποιήσει ο ομιλητής και καλούμαι εγώ να τον επανανοηματοδοτήσω, όσο γίνεται, σε μια άλλη γλώσσα.

Όταν μεταφράζω ή κάνω διερμηνεία από ή προς μια ξένη γλώσσα νιώθω ότι παρέχω τη δυνατότητα σε διαφορετικούς κόσμους να συνεννοηθούν, να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον, να συνεργαστούν, να συνδεθούν, να σχετιστούν. Αίρονται τα εμπόδια στην επικοινωνία, προάγεται η αλληλοκατανόηση, η δυνατότητα δημιουργίας σχέσης, η αποφυγή σύγκρουσης λόγω παρεξηγήσεων και ακατάλληλης ερμηνείας.

πτυχιούχος μεταφράστρια και διερμηνέας
πτυχιούχος μεταφράστρια και διερμηνέας
Γιατί επέλεξα να εργάζομαι ως εξειδικευμένη μεταφράστρια ιατρικών κειμένων και ιατρική διερμηνέας;
Προέρχομαι από οικογένεια φαρμακοποιών και γαλουχήθηκα με αξίες όπως η ποιότητα ζωής, η φροντίδα και εξασφάλιση της υγείας, η επιδίωξη της ευεξίας και η παροχή υψηλής ποιότητας περίθαλψης. Μεγάλωσα ακούγοντας καθημερινά συζητήσεις για φάρμακα, θεραπείες και ιατρικές εξελίξεις, έννοιες με τις οποίες είμαι πολύ εξοικειωμένη. Ήταν, επομένως, αναμενόμενο, ως επαγγελματίας μεταφράστρια και διερμηνέας, να στραφώ στον κλάδο της ιατρικής μετάφρασης και διερμηνείας, τον οποίο θεωρούσα και θεωρώ φυσικό μου χώρο.

Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου η υγεία, η ευεξία, η ποιότητα ζωής και η μακροβιότητα θα είναι αυτονόητες έννοιες για όλους τους ανθρώπους χωρίς αποκλεισμούς. Όπου όλοι θα έχουν πρόσβαση στα πιο σύγχρονα φάρμακα, σε κορυφαίες διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπείες χωρίς γλωσσικά εμπόδια. Όπου οι γιατροί θα ενημερώνονται εύκολα για τις τελευταίες εξελίξεις της ειδικότητάς τους. Όπου η παροχή ιατρικής φροντίδας σε ασθενείς από άλλες χώρες θα είναι απλή και καθημερινή διαδικασία.

πτυχιούχος μεταφράστρια και διερμηνέας
Γιατί επέλεξα να εργάζομαι ως μεταφράστρια και διερμηνέας σε θέματα αναπαραγωγικής και περιγεννητικής υγείας;
Η εκπαίδευση και πιστοποίησή μου ως βοηθού μητρότητας τοκετού και λοχείας με έχει οδηγήσει να παρέχω υπηρεσίες περιγεννητικής φροντίδας σε γυναίκες που βιώνουν τη μοναδική περίοδο της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας.

Με την ευαισθησία που με διακατέχει ως γυναίκα και μητέρα τεσσάρων κοριτσιών αποτελεί δέσμευση για εμένα η υποστήριξη, ενημέρωση και συναισθηματική ενδυνάμωση expatriate εγκύων και νέων μητέρων, οι οποίες ζουν σε ένα περιβάλλον όπου δεν χρησιμοποιείται η μητρική τους γλώσσα.

Σκοπός των υπηρεσιών που τους παρέχω είναι να μπορούν να λαμβάνουν την καλύτερη περίθαλψη και φροντίδα κατά την ευαίσθητη περίοδο της εγκυμοσύνης και του τοκετού, έχοντας στο πλάι τους ειδικευμένους διερμηνείς οι οποίοι, με ευαισθησία, ενσυναίσθηση, σεβασμό και γνώση, θα είναι σε θέση να διευκολύνουν την επικοινωνία τους με το ιατρικό προσωπικό.

πτυχιούχος μεταφράστρια και διερμηνέας
Γιατί να απευθυνθείτε σε μια επίσημη μεταφράστρια-διερμηνέα;
proz logo

01

Εξειδίκευση
Εμπιστευθείτε το γλωσσικό σας περιεχόμενο σε μια επαγγελματία με πανεπιστημιακή εκπαίδευση μεταπτυχιακού επιπέδου, συνεχή επαγγελματική κατάρτιση και προσήλωση στη λεπτομέρεια και στην ποιότητα.

02

Εμπιστοσύνη
Η προσωπική επαφή και η επικοινωνία με κάθε πελάτη, όταν κρίνεται απαραίτητο κατά τη διάρκεια της συνεργασίας, είναι καθοριστικής σημασίας για τη δημιουργία εμπιστοσύνης, ώστε αυτός να γνωρίζει με βεβαιότητα ότι το μήνυμά του θα μεταδοθεί με πληρότητα και ορθότητα, όπως ακριβώς επιθυμεί, στο κοινό που θέλει να προσεγγίσει.

03

Υποστήριξη
Μέσα από τη συνεργασία μας έχετε πρόσβαση σε μια πλήρη σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών μετάφρασης, επίσημης και απλής, μετεπιμέλειας, επιμέλειας/διόρθωσης, αναθεώρησης και διερμηνείας χάρη σε ένα ευρύ δίκτυο έμπειρων συναδέλφων με διαφορετικές ειδικότητες.

04

Συνέπεια
Μια ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων συνεργατών μου είναι πάντα στη διάθεση του πελάτη για να αναλάβει και να φέρει εις πέρας με συνέπεια, αξιοπιστία και διακριτικότητα κάθε έργο σε όλες τις φάσεις υλοποίησής του, από το πρώτο ραντεβού μέχρι την τελική παράδοσή του. Στόχος της δημιουργίας αυτού του δικτύου είναι, εκτός από την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, και η εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου για τον πελάτη χάρη στην one-stop-shop προσέγγισή μας.
Πτυχιούχος επίσημη μεταφράστρια και διερμηνέας συνεδρίων με μητρική γλώσσα τα Ελληνικά και γλώσσες εργασίας τα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.
ddp-et-icon|et-icon-pens-alt|

Υπηρεσίες

Προωθήστε το μήνυμά σας στο κοινό που επιθυμείτε να προσεγγίσετε, επενδύοντας σε υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένες υπηρεσίες.
ddp-md-icon|md-question_answer|

Συχνές Ερωτήσεις

Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούμε να πετύχουμε όταν επιλέγουμε τους κατάλληλους συνεργάτες.

Πτυχιούχος επίσημη μεταφράστρια και διερμηνέας συνεδρίων με μητρική γλώσσα τα Ελληνικά και γλώσσες εργασίας τα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.
ddp-et-icon|et-icon-pens-alt|

Υπηρεσίες

Προωθήστε το μήνυμά σας στο κοινό που επιθυμείτε, επενδύοντας σε υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένες υπηρεσίες.

ddp-md-icon|md-question_answer|

Συχνές Ερωτήσεις

Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούμε να πετύχουμε όταν επιλέγουμε τους κατάλληλους συνεργάτες.

Θέλετε να συνεργαστούμε;

Pin It on Pinterest

Share This